Minun elämäni

Olen Jari Myllykoski Vasemmistoliiton kansanedustaja Satakunnan sydämestä Nakkilasta.

Elämäni merkittävin asia on kolme lastani. Heidän kasvamisensa on varmasti yksittäisenä asiana kasvattanut minua ihmisenä kaikkein eniten. Perheen ja työn yhteensovittaminen on jokaiselle iso juttu ja välillä hankalasti sovitettava yhteen - myös minulle.

Vapaa-aikani kuluu laulaen, välillä pyynnöstä, välillä ihan pyytämättäkin, sekä dekkareita lukien. Elokuvat kuuluvat myös intohimoihini ja olenkin ollut mukana Villilän studioiden toiminnassa toiminnan alusta saakka. Harvat ihmiset tietävät, että Satakunnassa kuvataan useita suomalaisia elokuvia. Jos mieli tuottaa, ja aikaa on, sujahtaa pöytälaatikkoon välillä runokin. Jos nuorena tuli harrastettua koiruuksia, niin aikuisella iällä sitten koiria. Palveluskoiraharrastus on pysynyt mukana pitkään, nykyään enemmän tuomarin kengissä, kuin kehän sisällä. Istun myös Suomen Palveluskoiraliiton hallituksessa. Kun koirat eivät riitä, niin vaimon myötä hevoset ovat ravanneet elämääni ja yksi ihan kotiin saakka, 1-vuotias oripoika sh Sopranos.

Työn tekeminen alkoi jo ammattikoulussa Valkeakoskella. Myönnettäköön, vilkkaalle pojalle koulun käynti ei totisesti maistunut. Olenkin vahvasti sitä mieltä, että työelämään pääsemiseksi pitää olla useita kanavia. Jokaisella tulee olla reitti haluamaansa ammattiin, niin kädentaitajalla kuin muillakin. Näyttötutkinnot ja oppisopimuskoulutus ovat loistavia välineitä työelämään tuleville, nykyisille ja myöhemmille ammattilaisille. Mielestäni nuoret pitää ottaa mukaan yhteiskuntaan mahdollistamalla heille opiskelu tai työpaikka. Nuoret ovat meidän tulevaisuutemme ja jokainen syrjäytynyt nuori on häpeäksi yhteiskunnalle.

Työurani vei minut kenkätehtaan ja rakennustöiden kautta nahkatehtaalle Kiukaisiin. Nahan vaskausta ja värjäystä kesti yhteensä 7 vuotta, kunnes nahka vaihtui metalliin. Työskentelin Outokummun Oyj:ssä, Harjavallassa, vuodesta 1988 ja vuonna 2005 siirryin Metallityöväen Liittoon työehtosihteeriksi, josta matka jatkui eduskuntaan. Ei kaiketi ole ihme, että työntekijöiden työsuhteeseen ja sitä säätelevä lainsäädäntö on suurimpia mielenkiintoni kohteita. Osana siihen kuuluu harmaa talous. Tämä yhteiskuntaamme ja rehellisiä suomalaisia yrittäjiä nakertava tauti tulisi kitkeä pois maastamme.

Kunnanvaltuutettuna törmää väkisin lähes jokaisen kunnan perusongelmaan - rahaan ja sen riittämiseen. Miten selviämme lain meille asettamista vaatimuksista tuottaa perhepäivähoitoa, perusopetusta, terveydenhoitoa ja inhimillisen ja laadukkaan vanhusten hoivan? Monille kunnille palveluiden tuottaminen onkin tiennyt pakkoa asettaa kuntalaiset eriarvoiseen asemaan. Liian moni syrjäkylän pappa tai pieni koululainen on saanut huomata palveluiden karanneen pitkien matkojen päähän. Kannattaakin pysähtyä pohtimaan miksi niin monta satakuntalaista kyläkoulua, joilla olisi ollut elämisen edellytykset, on lakkautettu. Säästämisen takia on tullut ymmärrettäviä pakkotilanteita, mutta välillä inhimillisyys on erkaantunut päättäjistä. Politiikkaa tulee tehdä myös sydämellä, ei pelkästään järjellä.

Jari Myllykoski
Kansanedustaja
Vasemmistoliitto
00102 EDUSKUNTA
puh. (09) 432 3119, matkapuhelin 050 512 0648
sähköposti: jari.myllykoski@eduskunta.fi