En asetu ehdolle aluevaaleissa – on tärkeää tunnistaa omat voimavaransa

TIEDOTE 14.12.2021
Julkaisuvapaa heti

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu Jari Myllykoski Satakunnan Nakkilasta ei asetu ehdolle tammikuun aluevaaleissa. Myllykoski on kolmannen kauden kansanedustaja ja pitkäaikainen Nakkilan kunnanvaltuutettu.

– Arvioin, ettei käytettävissä oleva aikani riittäisi vaalikampanjan läpiviemiseen sellaisella tavalla, johon olisin tyytyväinen. Juuri nyt haluan keskittyä kansanedustajan ja kunnanvaltuutetun töihini. Niissä riittää minulle vielä paljon tekemistä. Asioita, joita haluan edistää ja joiden eteenpäin viemiseen olen sitoutunut, on kertynyt vino pino. Minusta on tärkeää tunnistaa, mihin omat voimavarat riittävät, toteaa Myllykoski.

Tammikuussa käytävien aluevaalien ehdokasasettelu päättyy tänään. Vaaleissa valitaan uusien hyvinvointialueiden valtuutetut, jotka tulevat päättämään sosiaali- ja terveyspalveluiden tulevaisuudesta alueillaan. Julkisuudessa on käyty keskustelua, miten kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen aika ja jaksaminen riittävät vielä aluetasolla.

– Aluevaaleissa valitaan päättäjät, jotka luovat pohjan sosiaali- ja terveyspalveluille alueillaan. Vaikka alueet ovat erilaisia väestöpohjiltaan ja muilta rakenteiltaan, on tärkeää, että sote-palvelut ovat kaikkien saatavilla asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta. Siksi parhaita käytäntöjä pitää pystyä jakamaan hyvinvointialueiden kesken, sanoo Myllykoski.