Postin luovuttava työehtoshoppailusta

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 7.9.2017
Julkaistavissa heti

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) tukee pääkaupunkiseudun sanomanlehden jakajien lakkoa. Myllykoski vaatii valtion omistamaa Postia luopumaan varhaisjakelijoiden palkkoja rajusti leikkaavasta työehtoshoppailustaan. Jakajien palkkoja uhkaa 20–60 prosentin leikkaus, kun Postin uuteen tytäryhtiöön siirtämät varhaisjakelijat siirretään uuden työehtosopimuksen piiriin.

Varhaisjakelijoiden työ ei uuden yhtiön myötä muutu. Heidän siirtämisensä työehtosopimuksesta toiseen on työnantajan mielivaltaa ja tarkoitushakuista työehtoshoppailua, Myllykoski sanoo.

Vaikka varhaisjakelijoiden lakko myöhemmin julistettaisiinkin laittomaksi, on työtaistelu tällaisessa tilanteessa enemmän kuin perusteltu.

Myllykoski vaatii valtio-omisteiselta Postilta vastuullisempaa työnantajapolitiikkaa.

Jakajien palkat ovat jo valmiiksi hyvin alhaisia. Voi kysyä, kuinka moni olisi valmis leikkaamaan omaa palkkaansa 60 prosentilla, varsinkin jos uusi palkka jää köyhyysrajan alle?

Lisätietoa:

Kansanedustaja Jari Myllykoski
Puh. (09) 432 3119
jari.myllykoski@eduskunta.fi Poistettu haittakoodia Poistettu haittakoodia Poistettu haittakoodia Poistettu haittakoodia

Yksi kommentti aiheesta “Postin luovuttava työehtoshoppailusta

  1. matti salo

    Jos aamujakelijat jatkossakin aamujakelevat, millä perusteella jatkossa aamujakelu on "halvempaa" ja jakelijalle voi maksaa pienempää palkkaa.

Comments are closed.