Kansan kasvurahasto työllistävien investointien tueksi

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 7.11.2017
Julkaistavissa heti

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski esittää harkittavaksi uutta kasvurahastoa, jolla rahoitettaisiin kotimaahan työpaikkoja luovia yritysten investointeja. Kasvurahastoon houkuteltaisiin valtion luomin kannustimin sijoitusvaroja etenkin kotitalouksilta.

Pankkirahoituksen ehtoja on viime vuosina kiristetty ja pankkirahoituksen saamisen vaikeus on keskeinen yritysten rahoitusongelmien syy. Alkuvaiheen yritystukien ja suuryritysten tukien väliin tarvitaan uusi, työllistäviä investointeja kannustava järjestelmä, Myllykoski sanoo.

Sopiva väline kasvurahastoon voisi Myllykosken mukaan löytyä siitä, että kotitalouksia rohkaistaisiin sijoittamaan kotimaisiin yrityksiin.

Kotitalouksien pankkitalletusten yhteenlaskettu arvo on noin 80 miljardia euroa. Tämä summa lepää nyt käytännössä nollakorolla, joten miksi sitä ei houkuteltaisi kotimaisten työllisyyttä lisäävien investointien tueksi, Myllykoski ehdottaa.

Myllykoski arvioi, että kasvurahasto voitaisiin toteuttaa esimerkiksi osana hallituksen esittämää Business in Finland -yhtiötä. Kasvurahasto olisi toimiessaan tuottava sijoituskohde kotitalouksille ja yhteiskunnalle julkisia budjettivaroja täydentävä työllisyyden ja yrittäjyyden vauhdittaja. Myllykoski aikoo valmistella toimenpidealoitteen kasvurahaston luomiseksi.

Eduskunnan Kansalaisinfossa keskustellaan tänään yritysrahoituksesta klo 17–18.30. Myllykosken lisäksi tilaisuudessa alustavat neuvotteleva virkamies Teija Palko työ- ja elinkeinoministeriöstä, toimitusjohtaja Ari Martonen Martonen Management Consulting Oy:stä, toimitusjohtaja Sami Aro Geotalot Oy:stä ja kansanedustaja Ville Skinnari (sd.).

Mistä rahat kasvuun? Yritysrahoituksen pullonkaulat ja niiden avaaminen
Keskustelutilaisuus eduskunnan Kansalaisinfossa ti 7.11. klo 17–18.30
Osoite: Arkadiankatu 3

Lisätietoa:

Kansanedustaja Jari Myllykoski
Puh. (09) 432 3119
jari.myllykoski@eduskunta.fi

2 kommenttia aiheesta “Kansan kasvurahasto työllistävien investointien tueksi

 1. Heikki Haapiainen

  Hei
  Lähetän sinulle luottamuksellisesti kannustavan viestin. Et voisi olla vähempää oikeassa. Huomasin tilaisuuden liian myöhään, joten en voinut tulla kertomaan mielipidettäni.
  Tällä hetkellä Suomessa ei ole yhtään puoluetta, jolla olisi selkeä viesti työpaikkojen luomisen suhteen. Siis ei myöskään Vasemmistolla, vaikka sen pitäisi olla sille sydänasia ajatellen kannattajia ja historiaa.
  Puolue, joka pystyy nostamaan loogisesti ja järjestelmällisesti asian esille, tulee menestymään seuraavissa vaaleissa.
  Työpaikkoja syntyy vain kahdella tavalla. Joko uusiin yrityksiin tai vanhoihin. Molemmissan tapauksissa moottorina on ihmiset. Missä nämä ihmiset ovat?
  Talouskasvu perustuu myös samaan asiaan - kansalaistoimintaan uuden luomiseksi.
  Mikä on vasemmiston suhde näihin ihmisiin?
  Ehdotan sinulle uutta päivitettyä määritelmää riistosta. Yritykset, jotka maksavat kaiken sopimusten ja lakien mukaan, ovat toivottuja, mutta ne jotka eivät maksa, ovat riistäjiä. Miltä kuulostaa?
  Vasemmistolla on huima mahdollisuus profiloitua markkinatalouden asiantuntijaksi, jos se vain haluaa. Käytettävissä on koko ay-liike ja sen kokemus.
  Rahoitusehdotuksesi on osa hyvää ja oikeaa profiloitumista ja sitä kannattaa jatkaa.

  Suomella on tällä hetkellä resurssivaje monella tasolla. Kirjoitustila ei riitä kertomaan asiaa, mutta mieti miksi esim. Turun telakan bisneksen hoitaa saksalaiset eikä suomalaiset, vaikka tuote on Suomessa kehitetty.
  Meillä puhutaan liian budjettikeskeisesti asioista ja pitkän tähtäimen tavoitteet jäävät unohduksiin. Jos olisi sopiva tapa, niin voisin kertoa lisää näkemyksestäni.
  En kuulu mihinkään puolueeseen.
  Heikki Haapiainen

 2. Heikki Haapiainen

  terve vielä.
  Tarkoitukseni oli sanoa, että et voisi olla enempää oikeassa. Asia on todella tärkeä.
  H

Comments are closed.