Aloite yhteistoimintalain muuttamisesta tervetullut

Kansanedustaja Jari Myllykosken tiedote 5.3.2014

Julkaistavissa heti

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) tervehti keskiviikon lähetekeskustelussa ilolla kansanedustaja Jukka Kärnän (sd.) lakialoitetta yhteistoimintalain muuttamisesta. Kärnän lakialoitteessa ehdotetaan lakiin yhteistoiminnasta yrityksissä muutosta, että työnantajan olisi viimeistään kuukausi yt-neuvottelujen jälkeen ilmoitettava henkilöstölle neuvottelujen seurauksena harkitsemistaan päätöksistä, kuten irtisanomisista ja lomautuksista.

– Kärnän esittämä tarkennus lakiin on tervetullut, sillä lain tulkinta on ajautunut liian kauas sen hengestä, Myllykoski katsoi.

Yhteistoimintalain henki ei Myllykosken mukaan ole toteutunut tarkoitetulla tavalla. Esimerkkinä lain ongelmista Myllykoski mainitsi Nokian Renkaiden tapauksen, jossa työntekijöitä siirrettiin varta vasten perustettuun yhtiöön, jotta heidän irtisanomisensa olisi mahdollista ilman neuvotteluiden käymistä.

– Työnantajien ei tule pelätä yt-neuvotteluja, sillä niissä voidaan löytää uusia tehokkaampia toimintamuotoja ja näin edistää yrityksen selviämistä, Myllykoski sanoi.

Lisätietoa:

Kansanedustaja Jari Myllykoski
Puh. (09) 432 3119
jari.myllykoski@eduskunta.fi